2011. március 15., kedd




Már mindenhol lehet látni a húsvéti díszeket és igazán szép kint az idő. Teljesen húsvéti a hangulat. De hogy idén milyen szörnyű későn lesz!!?? Már nem fog virágozni a tulipán sem, mert már most kint vannak az első hagymás szárvégek. Furcsa lesz. Viszont így még van (lenne?) idő varrni valami nyulasat a gyerekeknek. Lilinek pedig mindenképpen kellene egy tojásgyűjtő táska, ha már a fiúknak van. Gondol, gondol sokat.
Ezeket a képen lévő nyulakat tavaly azért varrtam, hogy a nyuszi jövetele előtti éjszaka ne izguljanak annyira. Velük aludtak. Egyik Praktikából láttam meg a fotóját és megcsináltam. Kicsit lötyög a fejük mert már sokmindenen (főleg mosáson) átmentek.
Kivácsi leszek lesz-e idén megint élő nyulunk. Minden évben megfogadom, hogy soha többet...mióta első gyermekem másfél évesen felkente az egyiket a falra. Túlélte. Aztán a következő évben elszökött egy nyúl és a harmadik szomszédnál lett meg. Aztán tavaly át kellett mászni a szomszédba (mindenféle bokron és egyebeken keresztül) hogy visszaszerezzük a szökevényt. A kutya is utálja őket és ők (mármint a nyulak) pedig utálnak minket szerintem, mindig halálra rémült pofát vágnak. De mivel Lili ki tudja mondani, hogy Nyutttti és édesen utánozza a bajszuk mozgását és lelkes állatrajongó még meglátjuk...